Helende werking van edelstenen

Edelstenen worden ook wel helende stenen genoemd. Sommige mensen geloven dat ze een unieke specifieke werking tegen geestelijke én lichamelijke klachten kunnen hebben.

Ze worden ook soms in therapies gebruikt . Voor wie het gelooft, dragen de stenen wel hulp maar kunnen nooit als geneesmiddelen gebruikt worden.

Hieronder heeft Chez Domy alle effecten van de verschillende edelstenen dat ze zelf gebruikt op een rijtje gezet.

Bron: verschillende Nederlandse websites en google

Agaat

Zet je met beide voeten op de grond en verbetert het contact met Moeder Aarde. Verbetert klachten die te maken hebben met de spijsvertering, het opnemen van voedingsstoffen en afvoeren van afvalstoffen. Het is een beschermende steen voor (aanstaande) moeders en kinderen.

Onyx

Heelt acné, pukkels, puistjes, eczeem, wratten. Helpt tegen brosse nagels en haren. Helpt tegen aderverkalking, spataderen en adervernauwing. Beschermt relaties, vooral die binnen een huwelijk. Tegen minderwaardigheidsgevoelens. Geeft doorzettingsvermogen, is goed tegen melancholie en depressie.

Lapis lazuli

Goede steen bij sportblessures, blauwe plekken en botbreuken. Heeft een gunstig effect op de zenuwen en werkt zeer goed bij zware hoofdpijn (stress, migraine door whiplash) en zenuwpijnen. Verlaagt hoge bloeddruk. Niet gebruiken bij een lage bloeddruk.

Rode tijgeroog

Heeft een sterke werking op het bewegingsapparaat. Versterkt de fijne motoriek. Versterkt botten en gewrichten (vooral heupen, knieën, voeten, tenen). Lost spanningen en verkrampingen op. Heelt verstuikingen en peesontstekingen. Heelt zenuwontstekingen. Bij kinderen vermindert en heelt katoog ziekten aan het zenuwstelsel, ook vanwege kinderverlamming. Heelt versuftheid, maakt helder. Bij ziekten aan de luchtwegen, astma en longontstekingen (tuberculose). Katoog ontspant, versterkt de concentratie. In de vriendschap geeft hij meer geborgenheid en warmte. Laat eigen fouten inzien.

 Sneeuwvlok
Slechtziendheid, staar en oogproblemen
Voor virussen en infecties
Helpt bij hooikoorts en allergieën
Helpt bij piekeren, bewuster leven
Eigen fouten erkennen, zoekt de realiteit
Voor ongeduldige, nerveuze mensen
Helpt bij afvallen en stoppen met roken.

Tijgeroog

De tijgeroog is goudbruin van kleur terwijl de Valkenoog blauwzwart is. Tijgeroog en Valkenoog hebben qua werking veel gemeen met elkaar.

Bekend als indianensteen wordt hij vooral gevonden in Afrika waar hij vaak werd en, nog steeds wordt gebruikt tegen negatieve invloeden van buiten. Beide stenen zijn goed voor de ademhaling en luchtwegen.

Bij astma, hyperventilatie en benauwdheid Onregelmatige bloeddruk Voor buikkrampen en menstruatiepijnen Voor kinderen met angstige dromen Ontspant, maakt rustig en geeft zelfvertrouwen Helpt bij een nieuwe fase in je leven Beschermt tegen negativiteit van buitenaf.

Jaspis Rood

De Jaspis of Jasper wordt niet alleen in het rood gevonden maar ook bruin, geel, grijs of groen, de rode Jaspis werd in de oudheid al zeer gewaardeerd want in de Bijbel werd hij al de ‘Moeder aller stenen’ genoemd.

Hij werd  door alle tijden heen gedragen tegen maagpijnen en werd in  Perzie vroeger al verwreven met turkoois bij ziekten van de nieren, lever en gal.

Wordt ook veel toegepast bij de beginnende zwangerschap en helpt daarbij tegen het braken.

Hij is een hele goede steun bij het verwezenlijken van doelen, vooral bij zwakheid en besluiteloosheid.

Bij verbittering kan de Jaspis helpen weer open te worden naar anderen en de wereld.

Is een steun bij mensen met anorexia, helpt daarbij vooral het gevoel van eigenwaarde weer sterk te maken en te stabiliseren. Helpt bij evenwichtsstoornissen, epilepsie
Ziekte  van Parkinson en dementie
Maag , lever en nierkwalen
Geeft harmonie tussen lichaam en geest
Versterkt je eigenwaarde
Goede meditatiesteen
Voor helder weten, voelen en zien.

Obsidiaan regenboog
Goed voor het keelgebied, slikproblemen
Ontkrampt het hartgebied, betere doorstroming
Helper bij diverse verslavingen
Overeind blijven in moeilijke situaties
Helpt bij oude emoties te verwerken
Goed voor in een meditatie ruimte.

Granaat

De steen voor doorzettingsvermogen, moed en strijdlust genoemd maar ook voor de liefde van het lichaam want hij is potentie en libido verhogend. Mensen die flets of futloos kan hij weer aanvuren en motiveren en voor nieuwe hoop zorgen.

De granaat is niet geschikt voor overactieve mensen of mensen met hoge bloeddruk kan hij juist een perfecte steen zijn voor mensen met een slechte bloedsomloop. Voor moeders met een druk ,uitputtend leven kan de granaat een krachtbron van ongekende waarde zijn. Vooral in situaties waar geen uitweg meer lijkt te zijn kan de granaat het overlevingsinstinct nieuwe impulsen geven. Uit het niets kan hij de moed en hoop weer doen voelen.

Lavasteen 

Verenigt de energie van vuur en aarde in zich waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. … Omdat lavasteen ook aardt en overtollige energie afvoert, vergroot het je persoonlijke kracht op een gebalanceerde, zachte manier.

Rudraksha 

Rudraksha mala⅕ is heilig voor boeddhisten en hindoeïsten. Rudraksha geven een balancerende energie door het geven van ruimte aan positieve gedachten. In de Veda’s worden de heilige zaden tevens genoemd als traditioneel medicijn.

Howliet

Howliet is een wit poreus gesteente met grijs of zwarte aders.

Hij is heel geschikt bij botontkalking of botbreuken. Ook mensen die veel in ‘het hoofd’ bezig zijn ,en daardoor slecht slapen , kunnen veel baat hebben bij howliet, want  hij straalt  rust  uit die je, naar gelang je er meer en dieper contact mee maakt, zachtjes voelt binnenkomen. Helpt  bij onzorgvuldigheid: helpt eigen handelingen  beter te beseffen.

Is ook een goede hulp als je een eigen bestaan wilt opbouwen, om zelfstandiger te worden. Eigen woede is hij in staat te temperen, kritiek uiten altijd en overal, maakt op en zachte,rustige manier  plaats voor rede en kalmte.

De howliet straalt  rust al uit die je, naar gelang je er meer en dieper contact mee maakt, zachtjes voelt binnenkomen.

Rozenkwarts

De Rozenkwarts is een steen die in staat is om je tóch in contact kan blijven houden , door alles heen, met je gevoel. Hij is ook goed om neer te zetten in je ‘leefruimte’ Hij zal de ruimte zachter maken en de creativiteit en liefde naar binnen en buiten versterken.

Voor diepere ademhaling bij benauwdheid
Helpt bij buikkrampen en verstoppingen
Brengt evenwicht, balans en eigenwaarde
Bevorderd de liefde en lief te zijn voor jezelf.

Obsidian regenboog (donker groen Obsidian)

Goed voor het keelgebied, slikproblemen
Ontkrampt het hartgebied, betere doorstroming
Helper bij diverse verslavingen
Overeind blijven in moeilijke situaties
Helpt bij oude emoties te verwerken

Homepagina